27 de febr. 2011

"li agraden molt els llibres sentimentals, i és d'aquelles que parla dels personatges i es preocupa per pensar què hauria passat si la protagonista en lloc de fer el que diu el llibre hagués fet una altra cosa"

feia dies que no em passejava amb pijama fins passades les 12h. el sol il·luminava tant el menjador que invitava a esmorzar al terrat; dutxa i faldilla, que direu que és tonteria, però fa diumenge. prop de casa, me trobat entre llibres vells en un mercat casual i m'hi he perdut més del que convenia. un català perfecte escrit en impremta antiga m'ha obligat a endur-me dos petits llibrets de Maurici Serrahima. i és estrany (i màgic), com un cop dins, he trobat part de mi a la protagonista d'una història escrita el 1937.

4 comentaris:

  1. Jo fa no gaire em vaig perdre en un lloc semblant i vaig trobar una edició de l'any 39 de "La vida i la mort d'en Jordi Fraginals".

    La vaig comprar de tant que m'agrada aquest llibre, només pel fet de tenir un pèl de romanticisme a casa meva.

    ResponElimina
  2. la màgia de la literatura. és bonic descobrir-se dins d'un llibre perquè ajuda a no sentir-se sol.

    ResponElimina
  3. Quan jo llegia -que vaig llegir llibres fins perdre els sentits- un conte del 27 ja parlava del Sr. Tinc i les seves "facecies". Amb el temps ho he vist clar: la literatura no és màgia, si no simple plagi recreatiu.

    ResponElimina
  4. Els llibres dels mercadillos son màgics per si mateixos. En raconets, bruts i gairebé despreciats... Malgrat tot ens "criden", ens reclamen l'atenció. Ens sorprenen... Diumenge al Mercat d'Antiguitats de final de mes, 3 em van cridar l'atenció,i ara ja son per casa...

    ResponElimina